Slip søvnløsheden med melatonin

04 februar 2020 Astrid Pedersen

editorial

En af de mest grusomme tortur metoder er berøvelse af søvn. Mange tortur ofre har bedyret, at de hellere vil piskes under fødderne end gennemgå søvn berøvende tortur – og det er der en god grund til. Er man vågen i mere end fireogtyve timer i streg, vil man begynde at føle sig utilpas – og denne fornemmelse vil stige i intensitet jo længere man holder sig – eller bliver holdt – vågen.

Hvis hjernen og kroppen ikke får sine otte til ti timers søvn i døgnet, vil man langsomt begynde at falde fra hinanden – mentalt såvel som fysisk. Der vil opstå vrangforestillinger og deliriske tilstande, og man kan opleve selvmords tanker og meget svære depressive tilstande.

Faktisk ser man samme tendens hos mennesker, som sover dårligt om natten. De fleste mennesker, som har prøvet at ligge og vende og dreje sig i mange timer flere nætter i streg vil kunne skrive under på, at denne form for søvnmangel eller søvnbesvær faktisk grænser til tortur. Man kan ikke samle sig om sine opgaver i det daglige, og man går rundt i en permanent tilstand af mangel på energi og overskud. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at genvinde din søvn balance.

Hvordan får jeg min gode søvn igen?

Hører du til den hastigt voksende gruppe af danskere, som oplever søvn besvær, skal du først og fremmest kigge på dine sove vaner. Skærme er no go i soveværelset, og du bør holde dig fra skærm arbejde et par timer før sengetid. Dette skyldes, at det kunstige lys hæmmer frigivelsen af kroppens egen søvn hormon, melatonin. Du kan styrke melatonin produktionen i kroppen ved at holde soveværelset mørk, og eventuelt indtage kost tilskud med et naturligt højt indhold af det melatonin stimulerende middel tryptofan.

Køb melatonin stimulerende Zenbev med tryptofan online hos melatoninguide.dk

Flere Nyheder