Skal du indlægges i forbindelse med et misbrug?

07 januar 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Om du skal indlægges i forbindes med et misbrug, afhænger af omfanget af dit misbrug. Hører du til den gruppe af hardcore misbrugere, som har haft et voldsomt misbrug i årevis; du ved den type som man ser stå med en øl kl. 7 om morgenen? Så kan det være nødvendigt med en indlæggelse da kroppen gradvis skal afvendes.

Sker det fra dag til dag, er det muligt at den går i chok og misbrugeren kan i værste tilfælde dø. Der bruges blandt andet antabus i forbindelse med afvendingen. Er din misbrug af et mindre voldsom art er det muligt at gå i døgnbehandling. Det har den fordel at du kan bo hjemme og stadig går i skole eller på arbejde. Det er en behandling, der griber mindst ind i dagligdagen. Du kan læse mere om behandlinger her https://behandlingscenter-stien.dk.

image

Grundig behandling

Tidligere troede man at det var nok med den fysiske afvendning og så sende misbrugeren hjem med et glas antabus eller metadon, men i dag ved man at det langt fra er nok. Lige så vigtigt som den fysiske afvendning er at klarlægge årsagen eller årsagerne til misbruget og hjælpe misbrugeren med at finde andre løsninger til at løse sine problemer end ved at ty til stoffer eller alkohol. 

Sidst men ikke mindst, er der også fokus på tiden efter endt behandling. Her er det vigtigt at have fokus på hvad tiden skal fyldes ud med. Den tid og det kan være mange timer dagligt der er blevet brugt på misbruget. Det kan også være at der skal hjælp til at finde nye venner og hobbier. Hvis ikke er der risiko for at misbrugeren vender tilbage til gamle vaner og venner, af ren og skær ensomhed og kedsomhed. Ofte er der aktiviteter som misbrugeren kan gå til på behandlingscenteret efter end behandling.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://visstedu.se/

https://aktiv-fritid.se/

https://din-fritid.se/

https://familjehobby.se/

https://fritid-natur.se/

https://fritidsbloggaren.se/

https://hobby-bloggaren.se/

https://hobby-fritid.se/

https://hobbyknep.se/

https://hobbymannen.se/

https://hobbyochfritid.se/

https://hobbyposten.se/

https://vimedhobby.se/

Flere Nyheder