Sådan vælger du sten til hjemmet

19 juli 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Når det kommer til sten, så er der utrolig mange at vælge mellem. Og for at du er helt med på, hvad der er tale om, så lad os dykke ned forskellige typer, du kan købe hjem til. 

Forskellige typer sten

Der findes en række forskellige valgmuligheder, hvad end du skal have sten til husmuren, indkørslen eller andet. Nogle typer du helt sikkert vil støde på er ærtesten, perlesten og nøddesten. Uanset hvilken type du vælger, så bruges de tit og ofte, så de kan være dekorative i et bestemt område. Spørgsmålet er selvfølgelig bare – hvordan vælger du de helt rette? Det skal vi prøve at se på herunder. 

Hvordan vælger du de rette sten?

Som noget af det første kan du gøre overvejelser omkring, hvad du skal bruge sten til derhjemme. Skal du bruge sten til et bed, du skal anlægge? Skal du bruge sten til en bålplads, der skal være i haven? Skal de bruges til et stisystem? Eller vil du måske gerne have lagt sten i en gårdsplads? 

Forskellige opgaver kan kræve forskellige typer sten. F.eks. er det vigtigt med sten til en gårdsplads, at stenene har den helt rette størrelse og ikke bliver for små. For det kan betyde, at stenene sætter sig fast i bildæk – og det ønsker de fleste ikke. 

Ærtesten

Ærtesten er et ideelt valg til både indkørsler og bede. Når ærtesten bruge i bede, så kan de være med til at holde ukrudt væk – og hvem vil ikke gerne spare lidt tid på havearbejdet?

Perlesten

På samme måde som ærtesten, så kan perlesten og bruge til både indkørsler og bede. Derudover er de også populære til stisystemer, 

Nøddesten

Nøddesten er lidt større end de to andre stentyper. Derfor kan de være ekstra gode til en indkørsel, og så kan de være utrolig dekorative i krukker.

Du kan også starte her, når du skal finde sten til et projekt derhjemme: https://grusogaffald.dk/produkt-katagori/sten/

Flere Nyheder