Opsyn og servering ved et fadølsanlæg

17 October 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kommende gør sig nok ikke særligt gældende de steder, hvor man har tilladelse og lovligt salg af fadøl via fadølsanlæg, om det er til festivaler, kræmmermarkedet eller lignende.

For her har man som regel opsyn med den slags anlæg, personale, arbejdsplaner og videre, som gør, at man altid har nogle til at holde øje med de anlæg; der er formentlig en serveringsdisk, der sørger for at adskille udskænkerne med dem, som der køber øllet – samt sikkerhedspersonale.

Men det samme omfang føler man måske ikke – eller har råd til – ved nogle mindre formelt såsom en familiefest, en vejfest eller noget andet.

Derfor skal man lige huske at sørge for at have en person, som der kan stå for udskænkningen, og hvis det foregår over længere tid, så bør man have en udskiftning, der kan være over en plan eller bare, når man ikke føler for, at man kan mere.

Det bliver nemmere at have at gøre med det fadølsanlæg

Her er det nok også bedst, at man sørger for, at dem, der betjener anlægget med øllet, ikke også drikker, så der ikke sker uheld med at udskænke øl, eller man kommer til at ødelægge noget, hvis man er beruset.

Derfor er det endnu en god grund til at bruge en udskiftning, så vedkommende bag disken også kan deltage i festen sammen med de andre.

Desuden er det godt have en assistent til at hente en fustage eller andet, hvis en have løber tør, så man trods altid har en person til at udskænke fadøl på den hane, som der er dråber i endnu.

På den måde undgår man også, at der aldrig er et fadølsanlæg uden opsyn, så man kan risikere, at der er unge mennesker, der drister sig til at skænke sig selv en fadøl, selvom de ikke er gamle nok til det.

More articles