Nyt om forskning i fedme og overvægt

10 marts 2020 Astrid Pedersen
Nyt om forskning i fedme og overvægt

Mennesker med overvægt kæmper hver dag en sej kamp imod omverdenens fordomme ligegyldig hvad årsagen til de ekstra kilo på sidebenene er, fordømmes overvægtige på alle samfund niveauer og i alle sammenhænge. Overvægt forbindes med dovenskab og mangel på kontrol. Dette skyldes, at mange mennesker tror, at overvægt udelukkende er et resultat af manglende motion i kombination med overspisning – især af fede og usunde fødevarer.

Dette er dog langt fra altid hele sandheden. Den seneste forskning har eksempelvis fundet stærk evidens for en særlig genetisk disposition, som gør visse mennesker mere udsatte for udvikling af overvægt og fedme. Dette betyder, at du vil kunne tage to jævnaldrende personer af samme køn men med varierende arvelige træk og lade dem indtage samme kost og udføre samme aktiviteter – og så vil den ene tage på, mens den anden vil holde vægten, eller måske ligefrem tabe sig!

Forskellige behandlinger af fedme afhængig af årsag

Denne forskning er ikke udført med henblik på at fratage overvægtige mennesker deres ansvar for eget liv, eller for at give folk en undskyldning for ikke at komme af med den skadelige overvægt. Forskningens hensigt er udelukkende at bibringe en øget forståelse af hvilke mekanismer, som ligger bag overvægt og fedme. Denne forståelse kan bidrage til udviklingen af varierende behandlinger af overvægt beroende på årsagen hertil.

For eksempel er det ikke altid hensigtsmæssigt ensidigt at fokusere på diæt og vægttab – især hvis overvægtens skyldes psykologisk betinget overspisning. På den måde vil man nemlig bare øge det sygelige fokus på mad, som udgør hele problematikken ved overspisning – og dette vil ikke løse problemet, blot forstærke det.

Få mere information om den seneste fedme forskning og de nye resultater

Hvis du vil vide mere om de nyeste forsknings tiltag på fedme området, kan du læse videre på hjemmesiden nyhedsposten.dk

Tjek også disse sider:

https://nyhedsposten.dk/
https://daglignyt.dk/
https://BombastiskLiv.dk/
https://DagligTale.dk/
https://EnVerdenAfNyheder.dk/
https://NyhedsPuljen.dk/
https://NyhedsPlus.dk/
https://SOLOHISTORIE.dk/
https://udmelding.dk/
https://lidtnyt.dk/
https://danskenews.dk/
https://anchornews.dk/

Flere Nyheder