Når en gulvafsliber i Albertslund skal vælge mellem gulvafslibning og gulvafhøvling

15 september 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er ikke altid, at man behøver at vælge mellem en gulvafslibning og en gulvafhøvling i Albertslund, når man skal bedømme, hvad gulvet har bedst af.

Der kan nemlig være tale om, at man bliver nødt til at kombinere de to, men i så fald skal man starte med afhøvlingen først og ikke afslibningen.

Dog vil det ofte være nok med den ene, men det ligger jo også lidt i ordene, hvad der er grovest: en afhøvling lyder vildere og voldsommere, end en afslibning gør – og det er da også ganske korrekt.

En afhøvling er markant grovere i det, og den efterlader nok ikke altid det pæneste resultat, hvorfor man kan fortsætte med en gulvafslibning bagefter, før man slutter helt af med en efterbehandling.

Men lad os da i den forbindelse forklare forskellen mellem en gulvafslibning og en gulvafhøvling, hvis du er usikker på, hvad dit gulv skal bruge af type af behandling i Albertslund.

Ved en gulvafslibning fjerner man typisk omkring en millimeter af gulverts overflade, som dermed fjerner pletter og ridser i gulvet og fremviser gulvets næste underlag.

En gulvafhøvling derimod går flere gange dybere og længere ned, og det er den type, man bruger, når der er større skader, dybe splinter eller markante knaster, der er brudt op, som man skal komme til livs.

Nogle trægulve kan dog være så medtagede eller nedslidte, at hverken en gulvafslibning eller en gulvafhøvling er nok til at redde gulvet.

Og det er jo ikke i det uendelige, at man kan blive ved med at gentage den proces med afhøvling og nedslibning, selvom man indfører det med rigeligt mellemrum, så gulvet altid kan se fint ud.

For som beskrevet fjerner man jo lidt af gulvet, og til sidst er der jo ikke mere gulv tilbage, eller man er kommet så dybt ned, at man begynder at kurve med gulvet.

Er du i tvivl, hvad du skal gøre med dit gulv i Albertslund, så kan de spørge de kyndige på området.

Flere Nyheder