Lån penge til renovering af din bolig

26 juli 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Et af de vigtigste rum i en bolig er køkkenet og efter en lang periode med masser af god mad og gode stunder kan det være nødvendigt at renovere eller udskifte det helt. Køkkenet og badeværelset er de 2 dyreste værelser i boligen og det kan derfor være nødvendigt at låne penge til renovering.

Det kan enten gøres i en almindelig bank men det er også muligt at låne penge i dag online. Mange køkken og badeværelsesfirmaer samt håndværkere tilbyder også en finansieringsmetode typisk i samarbejde med en online bank. Fordelen ved at låne online er at der typisk er færre krav og låneprocessen er hurtigere og nemmere, end hvis du ansøger i en traditionel bank.

Husk det økonomiske overblik

Hvis du går og planlægger at renovere dit køkken eller et andet rum i dit hjem, er det en god ide at starte med at få et overblik over din økonomi og efterfølgende lægge et budget. 

Start med at finde ud af hvad du har af indtægt og hvad du har af udgifter. Det er også en god ide at se om du har flere små lån og evt. undersøge, om det kan betale sig at låne et større beløb og så få dem betalt ud. Som regel er det billigere at have et stort lån end mange små. Forskellen på dine udgifter og indtægter er det i du i princippet kan betale i afdrag på et nyt lån.

Læg derefter et budget, men det er vigtigt at det budget du lægger har rum til uforudsete udgifter og en tur i byen en gang i mellem. Det er de færreste der trives ved et alt for stramt budget i længere tid, samtidig med at det gør dig sårbar overfor at du kan overholde dine økonomiske forpligtigelser. Det samme gør sig gældende, hvis der ikke er sat penge af til uforudsete udgifter.

Flere Nyheder