Kan man låne penge til renovering?

05 August 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Trænger hele eller dele af dit hjem til at blive renoveret, er det muligt at låne penge til renovering her og nu, frem for at skulle vente i årevis og spare op. Du kan blandt andet låne pengene online hurtigt og nemt. Ofte er det også muligt at låne penge til indkøb af materialer eller møbler f.eks. til badeværelset eller køkkenet i butikkerne eller via håndværkerne. Den type finanseringsmulighed sker ofte i samarbejde med en bank.

En af de helt store fordele ved at låne via en online bank, er at det er hurtigt og nemt at låne og der stilles få krav til låneansøger. Der er typisk heller ikke noget krav om sikkerhed, men der vil blive bedt om dokumentation om en indtægt, hvis der er tale om et større beløb. Det kan imødekommes ved at vise en lønseddel.

Husk budgetterne

Når du skal renovere er det en god ide at lave et godt og udførligt budget over projektet. Jo bedre budget jo færre uforudsete udgifter vil du kunne risikere at komme ud for. Dog bør du sætte penge af til overraskelser. Erfaringen viser at der altid vil opstå noget, især ved større projekter.

Det andet vigtige budget er dit generelle husstandsbudget. Start med at skrive alle dine indtægter og faste udgifter ned incl. hvad du bruger på mad. Forskellen på hvad du har af indtægter og udgifter fortæller dig om du har råd til et nyt lån og hvor meget du kan afbetale hver måned på et nyt lån. Husk ikke at lægge et alt for stramt lån.

Det gør dig sårbar overfor uforudsete udgifter. Det kan også vise sig at du kan blive nød til at justere dit renoveringsprojekt, fordi din økonomi viser at du ikke har råd. Det modsatte kan selvfølgelig også vise sig at være en mulighed.

More articles