I hvilken retning åbner den dør?

11 maj 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Som sådan burde det jo give sig selv, i hvilken retning en dør åbner, for det afslører dørhåndtaget.

Der er den gode tommelfingerregel, at hvis dørhåndtaget sidder i højre side, så åbner døren fra højre mod venstre – om det så sker indad eller udad er en helt anden sag, der sjældent er til at se – og omvendt.

Det kan gøre det fordelagtigt for henholdsvis højre- og venstrehåndede, da det er nemmere at gribe til det ene håndtag end det andet, når man har tilbøjeligheder i retning af at bruge den ene hånd mere end den anden.

Det er trods alt få døre, hvor der sidder et dørhåndtag i midten enten midterst, nederst eller øverst.

dør

Hvis der ikke er et dørhåndtag, så er det formentlig en automatisk dør, som man lige skal finde ud af, om den skyder til siden, åbner på midten eller gør noget helt andet – og hvor hurtigt eller langsomt man skal nærme sig den.

Man lærer hurtigt, i hvilken retning døren åbner sig

De fleste af os lærer jo det her kneb med at huske at åbne døren i den ene eller anden retning alt efter, hvor dørhåndtaget er, så længe vi kan nå op til det, og ellers er der formentlig en mulighed for børn at åbne den dør, hvis de ikke kan nå håndtaget.

Det viser sig også tit, at selvom man foretrækker at bruge den ene hånd fremfor den anden, så skifter man ikke hånd efter, hvad det er for en side, som dørhåndtaget sidder i, selvom man så skal “krydse” kroppen og stille den mere til siden, når man åbner.

Det siger blot noget om, at man vil ikke vil have, at en dør skal diktere, hvad det er for en hånd, man skal bruge.

Du kan tjene den her fidus ved at besøge følgende link og se, om du kan regne ud, i hvilken retning en dør åbner ud fra dørhåndtaget: https://klarwindows.co.uk/external-doors.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://allas-sport.se/

https://dinsport.se/

https://idrottsnytt.se/

https://sport-friskhet.se/

https://sport-idrott.se/

https://sportbloggaren.se/

https://sportlek.se/

https://sportochmotion.se/

https://sporttavlan.se/

https://sporttid.se/

https://sporttillbehör.se/

https://tidenssport.se/

 

Flere Nyheder