Hvorfor går man egentlig på jagt nu om dage?

13 december 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvorfor går man egentlig på jagt nu om dage?

Mange mennesker dyrker jo stadig den aktivitet at tage på jagt og nedlægge bytte, selvom man mere eller mindre kan anskaffe den slags bytte ned i supermarkederne, hvor det enten er anskaffet af professionelle avlere eller nedlagt af meget professionelle jægere.

Du kan jo for eksempel som helt almindeligt menneske købe meget almindeligt jagtudstyr her: https://xtragrej.dk/shop/178-jagtudstyr/ 

Men bemærk lige de traditioner med, at man for det første ikke ønsker held og lykke til folk, når de skal ud at jage, for det er ikke god skik at ønske det bedste ved at skulle ud at myrde, så man siger bare: “knæk bræk”.

Desuden er det også meget almindeligt, at man starter jagten ud med at tage lidt spiritus indenbords, og så hjælper det jo nok næppe så meget, at man skal have jagttegn og har ens geværer låst inde i sikrede skabe, når der så render fulde jægere rundt.

Dog kan man ikke sige noget til, at det er et godt sammenhold, en udfordring og konkurrence ved det, når så mange mennesker, m/k, samles om at dele den samme interesse, der har sine traditioner fra de helt små til de større af slagsen.

Mange mennesker tager jo stadig jagttegn, så det er ikke ensbetydende med, at det er en uddøende race at være jæger, og selv yngre generationer fuldt med, så det med at være veganer eller vegetar er vist ikke for alle endnu.

Nogle gange jæger man dog også for at holde en bestand nede, så den ikke bliver invasiv, og det kan man jo sige, kun er til gavn for alle parter.

Dog er der lidt indvending at komme med ved at sige, at hvis man overjagter for meget, så kan man risikere, at arter forsvinder fra hele skovområder eller måske endda uddør.

Dette skal der holdes kontrol med.

Flere Nyheder