Hvorfor du skal få renset din skorsten

09 May 2022 Steffen Hansen

editorial

Det er igen den tid på året, hvor folk gør deres hjem klar til vinteren. En opgave, som ofte bliver overset, er at få renset skorstenen. Men det er en meget vigtig opgave, og en opgave, som du ikke ønsker at udskyde. Her er tre grunde til, at du bør få renset din skorsten i år, så du er klar til hyggestunderne rundt omkring pejsen med din familie.

 

skorstensfejer

 

Det udgør brandfare

En vigtig grund til, at du bør få renset din skorsten regelmæssigt, er, at den kan udgøre en brandfare. Når du brænder brænde i din pejs, kan den røg og aske, der opstår, ophobe sig på skorstenens vægge. Hvis denne ophobning ikke fjernes, kan der i sidste ende gå ild i skorstenen. Derfor skal du sørge for at få den renset, før du skal til at bruge den aktivt igen.

 

Det er lovpligtigt

I Danmark er det ulovligt at ikke få renset sin skorsten. Det kan munde ud i en bøde til dig, hvis du glemmer at få det gjort. Hvis du har et hus med en tilhørende pejs og skorsten, så er det din opgave at få den renset ofte. Det samme gælder for udlejere – hvis du udlejer en ejendom med en pejs, skal du sørge for, at skorstenen er renset, før lejerne flytter ind.

 

Det forbedrer effektiviteten af din pejs

En anden god grund til at få renset din skorsten er, at det faktisk kan være med til at forbedre effektiviteten af dit ildsted. Når der er en opbygning af aske og sod, kan det begrænse luftstrømmen og få din pejs til at ryge. Det er ikke kun irriterende, men også spild af træ. Så ved at få renset din skorsten, vil du faktisk ende med at spare penge i det lange løb.

Så tøv ikke med at få kontaktet din skorstensfejer i uggerby i dag, og få renset din skorsten

More articles