Hvor mange lystfiskere er der i Danmark?

17 marts 2020 Camilla Skøtt
Hvor mange lystfiskere er der i Danmark?

Lystfiskeri er en underkendt sportsgren, og der er ikke mange, der fisker i dag – eller hvad? Hvor mange lystfiskere findes der egentlig i Danmark, og fordeler det sig ligeligt mellem kønnene?

Hobby-Fritid faldt jeg over en artikel, der anbefalede at tage på fisketur på Øresund med familien, og det lød da faktisk helt igennem hyggeligt. Da jeg forelagde turen for et par venner, startede en snak om, hvor mange lystfiskere, der egentlig er i Danmark – det er jo ikke ligefrem sådan, at vi ser fiskere på ethvert hjørne.

Så det satte jeg mig for at undersøge, og her deler jeg resultaterne med dig.

Danske lystfiskere

Den seneste undersøgelse, jeg kunne finde, er foretaget af Gallup og Fiskeministeriet, der har foretaget en stor undersøgelse blandt 3.157 personer i alderen 18-66 år.

Resultatet af undersøgelsen er, at der er små 600.000 fiskelystne danskere, der jævnligt svinger snøren – og det er da ikke så ringe endda. Ikke overraskende viste det sig, at 94% af lystfiskerne er mænd, mens det kun er de resterende 6%, der udgøres af kvinder.

Vil du på fisketur?

Drømmer du om at kaste snøren i vandet på en anden måde, end du plejer at gøre, kan jeg anbefale dig at læse førnævnte artikel om fisketure i Øresund. Det er ikke noget, du behøver at gøre alene – du kan sagtens tage familien med – men hvis du nyder de stille morgener, kan du også booke en fiskekutter til at sejle dig ud på vandet, så det kun er dig og kaptajnen, der er om bord.

Vinden er skøn, havluften er dejlig og der er ikke noget som de åbne vidder på havet, der kan gøre en lystfisker glad helt ind i sjælen. Personligt har jeg i hvert fald tænkt mig at hoppe ombord og afprøve oplevelsen – jeg er sikker på, at den er helt uden sammenligning.

Tjek også disse sider:

https://hobby-fritid.dk/
https://hobbyglad.dk/
https://hobbytips.dk/
https://hobbybloggen.dk/
https://hobbyråd.dk/
https://hobbyLivet.dk/
https://fritidsaktiviteten.dk/
https://Dille-Bloggen.dk/
https://naturinteresse.dk/
https://HobbyArbejde.dk/
https://Hobby-Inspiration.dk/
https://hobbyforslag.dk/

Flere Nyheder