Hvad er inkluderet i prisen hos en bedemand?

28 oktober 2021 Emilie Jacobsen

editorial

Vi ved alle sammen, at det er dyrt at afholde en begravelse, men hvor meget er egentlig inkluderet i prisen hos bedemanden? Det vil du nok gerne vide, hvis du skal til at afholde en begravelse. Eller måske endda er så forudsigende, at du er ved at planlægge din egen begravelse. 

Her kommer vi ind på, hvilke omkostninger der er i forbindelse med en begravelse. Hvor meget begravelsen reelt kommer til at koste, kommer jo fuldstændig an på de personlige valg, du træffer. Vi er blevet inspireret af Per Wraa, der er bedemand i Randers. Han har en god oversigt på sin hjemmeside over alle de udgifter, der er i forbindelse med en begravelse. 

Først og fremmest er der selvfølgelig udgifter til selve kisten, påklædning af den afdøde og ilægning i kisten. Skal den afdøde bisættes, skal der vælges en kiste til det, skal den afdøde begraves, skal der vælges en kiste til det. 

Derudover kommer selvfølgelig alle de andre ting i forbindelse med begravelsen som blomster, gravsten, dødsannonce og rustvognskørsel. 

Papirarbejde og aftaler med præst, kirkegård og krematorium

Derudover står en bedemand også for en masse andre opgaver. For eksempel kan de påtage sig en stor del af papirarbejdet i forbindelse med dødsfaldet. Det skal du selvfølgelig også betale for. Har du brug for at søge om begravelseshjælp, fordi du ikke selv har råd til at afholde begravelsen, kan du også sagtens få en bedemand til at hjælpe med det. 

Papirarbejdet er dog ikke det eneste praktiske, som en bedemand kan hjælpe med. Vedkommende kan også hjælpe med at træffe aftaler med præsten, kirkegården og eventuelt krematoriet i forbindelse med en bisættelse. Dermed kan du altså slippe for en stor del af det praktiske i forbindelse med begravelsen. Det kan være rigtig rart for dig midt i en svære tid. 

Flere Nyheder