Her er de ting skal du tænke over i forbindelse med afslibning af gulve

06 april 2021 Mathias Nielsen

editorial

Disse ting skal du tænke over i forbindelse med gulvafslibning

Hvis du for alvor vil friske gulvbrædderne op og give boligen et helt friskt og nyt look, kan du overveje at få slebet gulvet. Med en gulvslibning får du ved hjælp af specielle maskiner slebet hele overfladen på gulvet, sådan at den står som ny igen. Dette kan især være en god idé at gøre, hvis gulvet har fået ridser eller hakker i overfladen, eller hvis det har fået andre skader.

Det kan også bare være, at du er træt af, hvordan gulvet er blevet overfladebehandlet, og at du derfor vil have det fjernet, så du kan give gulvet en ny type af behandling på overfladen.

I forhold til gulvslibning er det dog værd at være opmærksom på, at der skal være tale om et massivt trægulv. Det går ikke at slibe det, hvis du har at gøre med et vinylgulv (eller andet materiale), der blot ligner trægulv. Det skal være den ægte vare. Nogle gange kan der også være tale om et fineret gulv, hvor det altså kun er et tyndt lag i overfladen, der er i træ. I sådan et tilfælde bør du heller ikke slibe gulvet.

Sidst, men ikke mindst, bør du være obs på om gulvet er tykt nok. Selvom det er et rigtigt, massivt trægulv, kan det være, at det allerede har været slebet så mange gange, at der næsten ikke er mere træ tilbage at slibe i.

Hyr professionelle gulvfolk til opgaven

Uanset hvad din grund er til, at du vil have slebet, bør du alliere dig med professionelle gulvfolk, der har erfaring på området. Selvom det kan lyde enkelt, er det en meget specialiseret opgave, og du kan nemt komme galt afsted, hvis du går i gang med det selv. Her er et link til nogle gode folk, som kan hjælpe dig med afslibning af gulve.

Flere Nyheder