Hav omtanke ved brug af vinkelsliber

08 September 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Har du nogensinde set sådan et freakshow eller måske en musikvideo, hvor der er virkelig rock’n’roll over showet?

Så vil der nogle gange indgå nogle mennesker – ofte kvinder – som ser ud som om, at de har kørt en vinkelsliber ind i deres krop, hvor det giver gnister.

Nu ville de jo dø, hvis de vitterligt gjorde det, og der ville nok være mere blod en gnister at se, men det kan måske få dig til at tænke, at hvis sådan nogle personer, der nok næppe er håndværkere til dagligt, kan fremtrylle sådan et show med en vinkelsliber uden at komme til skade, så kan det vel ikke være så farligt at have med at gøre selv.

Det skal jo så indvendes, at den her slags mennesker skam er professionelle på deres egen måde, selvom det måske ikke er som håndværkere; så de ved, hvordan de skal gribe en vinkelsliber an.

Hav respekt for en vinkelsliber

Det gælder om at udvide respekt for sådan et stykke værktøj, om det så er en gammel vinkelsliber eller en ny vinkelsliber.

Har man en gammel en af slagsen, så tror man måske, at man kender den virkelig godt, men den er jo netop tættere på døden og utilsigtede uheld, end man er med en ny vinkelsliber, så den skal man lige holde godt øje med og helst udskifte den i tide, inden der sker et uheld.

Omvendt er en ny vinkelsliber måske sådan en, hvor du tænker, at den da er skabt virkelig sikkert og er splinterny, så her er intet at frygte.

Dog kan man jo risikere, at der er en fabriksfejl, eller man har fået fingrene i en dårlig model, og ellers er det jo med at lære den her at kende, som man ikke er vant til, så man skal gribe den forsigtigt an.

More articles