Gulvafslibning – når trægulvet skal have livet tilbage

29 juni 2019 Astrid Pedersen
Gulvafslibning - når trægulvet skal have livet tilbage

Et gammelt og slidt trægulv kan, med den rette behandling, få nyt liv og dermed genvinde sin smukke og levende udstråling. Det, der typisk sker når et trægulv efter mange års daglig brug – og måske mangelfuld vedligeholdelse og pleje – bliver slidt er, at træværkets overflade bliver grim og kommer til at fremstå uensartet.

Dette ses allermest tydeligt på gulve, som har fået en lysnende behandling med eksempelvis lud eller sæbe. Her vil de skæmmende tegn på slitage fremstå i skarp kontrast til den hvidlige overflade, som er det særlige kendetegn for denne type gulve. Inden for de seneste årtier har det været særdeles populært at behandle sine trægulve med enten lud eller sæbe, på grund af det særlige magiske skær og den silkematte overflade, denne type behandling bibringer planker, brædder eller parketter.

Desværre er gulve, som er behandlet på denne vis, særligt sarte og modtagelige over for udefra kommende påvirkninger. Og sørger man ikke for punktlig vedligeholdelse, går det endnu hårdere ud over den smukke overflade.

Gør dit trægulv smukt igen med en professionel gulvafslibning

Det er dog sjældent værre, end at de grimme skønhedspletter blot er ganske overfladiske. Dette betyder, at de nemt kan fjernes ved en effektiv gulvafslibning – og gulvet kan herefter atter behandles, så det kommer til at fremstå lyst og lækkert på ny.

Er dit trægulv således blot mærket af almindeligt slid – det vil sige, pletter fra spildte væsker, småskrammer og overfladiske ridser samt misfarvninger fra nedtrådt støv og fra solens falmende og blegende stråler, kan en dygtig håndværker på få timer gøre dit trægulv flot og ensartet igen. Det kræver blot en gulvafslibning, hvor de øverste par millimeter af gulvets overflade på skånsom vis fjernes – og hernæst en efterbehandling, som plejer og beskytter træværket.

Du kan få et uforpligtende tilbud på gulvafslibning hos din lokale gulvmand på Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder