Glat og ensartet trægulv med en grundig gulvafslibning

16 september 2019 Astrid Pedersen

editorial

Et smukt og skinnende trægulv vil, uanset type og træsort, være en pryd for langt de fleste boliger, et hus eller en lejlighed, som er udstyret med et sundt og intakt trægulv, vil automatisk få tilført en på én og samme tid hjemlig og stilfuld atmosfære. Et velplejet trægulv indbyder til, at man går på det med bare tæer eller på strømpesokker, og at børn og barnlige sjæle leger og hygger direkte på de smukke gulvbrædder.

Hvis det gamle trægulv der imod er slidt og flosset i overfladen – og måske endda danner irriterende splinter – er det ikke alene grimt at se på, men også ubehageligt at betræde. Og så skal gulvet have en omfattende behandling, som kan genskabe den lækre, glatte overflade. De fleste vil trods alt foretrække at kunne lade børnene lege på gulvet og gå rundt i bare tæer uden risiko for splinter i de små fødder.

Skal jeg vælge en gulvafslibning eller en gulvafhøvling?

Drejer det sig udelukkende om overfladiske ridser og skrammer samt misfarvninger og mindre splinter i træværkets overflade, kan en gulvafslibning sagtens være fuldt tilstrækkelig. Med en gulvafslibning fjernes alle de skønhedspletter, som gør gulvet ujævnt at se på – for eksempel pletter, som opstår, når spildte væsker suges ned i gulvet, eller plamager fra solfalming. En gulvafhøvling er en anderledes drastisk manøvre, hvor det øverste lag af trægulvet skrælles bort med knive, hvilket gør en gulvafhøvling særdeles velegnet til at fjerne eksempelvis lak eller fernis.

Hvad sker der ved en gulvafslibning?

Ved en gulvafslibning anvendes sandpapir, som er monteret på en roterende slibe rondel. Herved slibes overfladen pæn og ensartet på skånsom vis. Med en professionel gulvafslibning følger som regel en efterbehandling efter eget valg, så du på én gang kan få et strålende og langtidsholdbart trægulv. Du kan få et tilbud på en billig, fuld gulvbehandling på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder