Giv en gave, der er med til at bevare regnskoven

08 December 2018 Emilie Jacobsen

editorial

Det er vist efterhånden gået op for de fleste, at regnskoven er truet. Men det kan være svært at vide, hvad du skal gøre ved det som helt almindeligt menneske. Hvordan kan du være med til at redde bare et enkelt træ eller to? Det kan blive så stort og kompliceret, at du helt undgår at forholde dig til det. Så er det nemmere, at du bare stikker hovedet i busken og lader som, at problemet ikke eksisterer – men det er jo heller ikke den rette vej at gå. 

I stedet kan det være en god ide, at du for eksempel giver gaver, der er med til at støtte, at regnskoven bliver bevaret. Du køber rent faktisk en fysisk gave, som du har mulighed for at give til venner og familie og glæde dem med. Når du køber gaven, bliver der doneret et beløb til, at regnskoven kan blive bevaret. På den måde er du altså med til at gøre noget godt, samtidig med at du får købt de gaver, som du har brug for. 

Et af de steder, hvor du har mulighed for at købe sådanne gaver er på verdenskove.org. De arbejder på mange forskellige måder på at bevare skove rundt om i verden. Det er ikke bare regnskoven, men faktisk også den urørte skov i Danmark. Det er for eksempel ved at sende frivillige ud og altså at sælge gaver, hvor den del af pengene går til projekter, der skal bevare regnskoven. 

På deres hjemmeside kan du nemt finde gaver til både voksne og børn. Til voksne kan du for eksempel købe noget lækker chokolade, der er fremstillet på bæredygtig vis eller et lækkert skærebræt i bæredygtigt træ. Til et barn kan du for eksempel købe en af de flotte og søde plakater, en træfigur eller et tøjdyr. 

More articles