Genvind magten over dit liv med afvænning på et misbrugscenter

04 juni 2019 Astrid Pedersen

editorial

Som misbrugsramt er det vigtigt, at du får den rette hjælp til at komme ud af afhængigheden. I det følgende kan du læse hvorfor.

Hvornår er man misbruger?

Når et forbrug af eksempelvis et euforiserende stof, et rusmiddel (som for eksempel alkohol) eller stærk medicin tager overhånd i en grad, så man ikke kan klare hverdagen uden pågældende substans, er man at betegne som afhængig. Og giver man efter for afhængigheden, er man ramt af et misbrug.

Et misbrug er ikke noget at spøge med- er man først fanget ind af afhængigheden og nået ud på det overdrev, hvor stoffet bliver det eneste vigtige i eens liv, skal der professionel hjælp til for at komme ud på den anden side. Krop og sind bliver nemlig så vant til at få tilført stoffet, at det kan være direkte farligt at holde op uden medicinsk behandling og overvågning.

Hvordan opstår et misbrug?

Et misbrug opstår, når man har indtaget et stof i så lang tid, at man har fremelsket en afhængighed. Lade man afhængigheden få godt fat, kan man pludselig ikke længere klare sig uden en vis mængde alkohol i blodet eller et voksende antal piller på daglig basis. Der opstår med et misbrug en øget tolerance over for stoffet, således at man stedse skal have mere og mere – først for at opnå den ønskede effekt, for eksempel en rus, og siden hen for blot at kunne fungere.

Derfor er det vigtigt, at man i forbindelse med afvænning får hjælp fra specialister i behandling af misbrug – først til den såkaldte afrusning eller afgiftning, som vænner kroppen af med stoffet, og siden til den opfølgende terapi, som skal hjælpe én tilbage på rette spor.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få tilbudt et fem ugers behandlingsforløb, under hvilket du får de rigtige redskaber til at bygge et liv op uden misbrug og afhængighed. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder