Forbliv attraktiv på arbejdsmarkedet med fornyet jobskabelse

24 May 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man er nyansat et sted, så føler man sig som det friske indspark på arbejdspladsen, der både tilbyder nye forslag, men som også skal lære at gebærde sig det nye sted.

Måske føler man faktisk, at man er lidt mere med på beatet dette sted, end de andre er, fordi man kan se lidt friskere på tingene end dem, der har været ansat på stedet i mange år og tænker på sædvanlige måder.

Derfor er det jo også smart at få ny fornyet arbejdskraft ansat, om det så er en ung person eller en ældre af slagsen.

Men som tiden går, bliver man jo selv en ansat med anciennitet, der er vant til at se tingene på en bestemt måde og gøre dem derefter.

Også hvis man så skifter arbejdsplads, oplever man, at man er sakket bagud, fordi man ikke har fulgt med tiden.

Men man har jo stadig ferme kompetencer at benytte sig af samt erfaring, og man er ikke færdig med at være på arbejdsmarkedet.

Jobskabelse med at nytænke sig selv

Og det ville da også bare være spild, hvis man skulle trække sig tilbage, når man nu har viden og erfaring, som ville kunne gavne mange steder.

Derfor skal man måske til at omtænke sig selv og hvordan man kan udnytte ens ekspertise og klogskab på en anderledes måde, der er tilpasset det moderne arbejdsmarked.

Det behøver ikke tage alverdens tid, og så er man køreklar på en helt ny måde, så der åbner nye jobmuligheder for en – måske bliver man endda headhuntet til en stilling!

Så skal man bare huske at holde dette ved lige, for så bliver der virkelig tale om, at man er det grå guld, som der ikke kan undværes på arbejdsmarkedet.

Du bliver aldrig overflødig, så længe du gør dig attraktiv for en arbejdsgiver.

More articles