Få hjælp til proteser hos din tandlæge

19 august 2022 admin

editorial

I Danmark betragtes tandpleje som en grundlæggende menneskeret. Alle har adgang til tandbehandling til en overkommelig pris, uanset om de er dækket af en privat forsikring eller ej.

Tandpleje ydes af almindelige tandlæger og specialister inden for forskellige områder, herunder ortodonti, parodontitik og oral kirurgi. Børn i den skolesøgende alder har adgang til tandlæge hjælp gennem den obligatoriske skoletandpleje, og indtil det fyldte 18. år har alle ret til gratis tandlægebesøg og tandbehandling.

Herefter foregår begge dele ved egenbetaling – men da tilskuddet fra den offentlige sygesikring er temmelig højt, ender man som regel på et ganske overkommeligt beløb.

Få dit gamle smil igen med en tandprotese

Tandproteser er kunstige tænder, som kan fjernes og sættes tilbage i munden – også kaldet gebis. De er lavet til at ligne dine naturlige tænder og kan forbedre dit smil i funktion og udseende.

Tandlæge, tandlægeklinik, behandlinger

Hvis du har mistet alle eller de fleste af dine naturlige tænder, kan proteser hjælpe dig med at spise og tale lettere. Tandproteser støtter også kinderne og læberne, som kan synke sammen, når der ikke er nogen tænder til at udfylde dem.

Kan tandlægen hjælpe mig med at få en tandprotese?

En tandlæge kan hjælpe dig med at få en protese, men du skal gå til en tandproteselæge for at få den egentlige protese. En tandlæge er en tandlæge, der har specialiseret sig i tandproteser, herunder proteser, broer og implantater.

Hvor meget koster tandproteser?

Prisen for tandproteser varierer afhængigt af den type proteser, du har brug for, hvor mange manglende tænder du har, om du har brug for ekstraktioner, hvor du bor og andre faktorer. Generelt koster helproteser mere end delproteser, fordi de kræver mere arbejde at lave.

Hvem kan hjælpe mig med tandbehandling og proteser i Søborg?

Er du bosiddende i Søborg, Gladsaxe, Herlev eller nærmeste omegn, kan du bestille tid til tandlægen på tandlaegernesoeborg.dk.

Flere Nyheder