Få dit gulv til at stå skarpt med en professionel gulvafslibning

05 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når dit gamle trægulv fremstår uensartet, mat og gråligt i overfladen, skyldes det ikke nødvendigvis, at gulvet har lidt større skade. Langt de fleste trægulve bliver med årene udsat for så meget slitage, at overfladen uvægerligt bliver mere modtagelig over for spildte væsker, solfalming og støv, som trædes ned i gulvets brædder, parketter eller planker.

Dette skyldes, at gulvets overflade tørrer ud – som regel på grund af mangelfuld vedligeholdelse. Disse tegn på slid ses nemlig oftest i gulve, som er behandlet med de såkaldt ikke forseglende gulv behandlinger, for eksempel sæbe eller olie. Ved disse behandlinger får gulvet ikke den samme beskyttelse som ved eksempelvis lakering eller maling, hvor træværket indkapsles, og gulvet dermed bliver både mere modstandsdygtigt og rengøringsvenligt.

Ved en olie eller sæbe behandling dannes der en beskyttende hinde af fed sæbe eller olie i træets overfladiske fibre. Denne hinde skal vedligeholdes via vask med særlig sæbe – helst mindst én gang om ugen. Forsømmes denne pleje, vil de klassiske tegn på slid hurtigt opstå. Dette kan for eksempel være splinter, som dannes i den udtørrede overflade, misfarvning fra solens skarpe uv stråler, eller pletter fra spildte væsker, som suges op i træværkets porøse fibre.

Når slitagen først er nået dertil, er det nødvendigt med en gulvafslibning, hvis man ønsker at gendanne den smukke, ensartede overflade i sit trægulv.

Få dit flotte og skinnende trægulv igen med en professionel gulvafslibning

Skal trægulvet slibes og behandles på ny, er det en god idé at overlade opgaven til en faglært håndværker. Ud over det at du slipper for det slidsomme og tidskrævende arbejde, vil en dygtig gulvmand have de bedste forudsætninger for at opnå det flotteste resultat. Og så vil han kunne vejlede dig vedrørende den fremtidige pleje af dit trægulv. Læs blogindlæg, og få et godt tilbud på gulvafslibning, på Gulvkanonen.dk

More articles