En snak om røg i forhold til E cigaret

22 maj 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du vil nok give os ret i, at det er en forholdsvis ny ting, at man på gaden kan se folk gå rundt med en E cigaret.

Ved de første versioner af disse e-cigaretter, kunne man næsten se dem på lang afstand, hvordan folk gik rundt med en mindre mursten i hånden, og så summede og lyste de op, når man dampede aktivt på dem.

Det er lidt at sammenligne med, da mobiltelefonen i sin tid blev noget, som alle havde råd til, og så deres udvikling gennem tiden.

Overordnet set er det jo som sagt en ny ting det med at dampe, og specielt hvis man sammenligner det med tobakkens historie, som der knyttede sig mange falske historier til i starten, der skulle fremhæve tobak som noget sundt for kroppen.

Det pudsige er, at med e-cigaretter er der kommet en del modsatte historier frem i medierne om, hvordan det er skadeligt på kroppen, når det modsatte nu er sandt.

Sådan kan det være forunderligt at se, hvordan man kan blive fejlinformeret om to ting, der minder om hinanden, men denne gang med omvendt fortegn.

Tobak blev fragtet med tilbage til Europa, da de opdagelsesrejsende havde opdaget ikke bare nye verdensdele, men også dette nye fænomen med at ryge tobak.

Her blev det udbredt blandt det finere borgerskab, hvorefter det – som det er sket med mange ting gennem tiden – fandt ned til de jævne borgere, som så begyndte at ryge.

Det lugtede dog aldrig godt, men grundet afhængigheden fra især nikotin, blev folk ved med at ryge, og da man første alt for sent opdagede, at tobak er skadeligt for kroppen, så var denne afhængighed blevet udbredt i stor omfang frem til i dag desværre.

Selv for bare årtier siden kunne man se reklamer med uddannede læger, der anbefalede deres patienter at ryge.

Det er helt skræmmende at tænke på i dag, og det er godt at se, at budskabet er ved at sive ind, og at flere vælger at dampe fremfor at ryge.

Flere Nyheder