Du kan lave nogle mindre test med din vaskemaskine derhjemme

09 januar 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Ved at lave vaskemaskine test, så kan man finde ud af, om apparatet fungerer efter hensigten, hvis man har en mistanke om, at der er noget galt med det.

Det kan være fordi, der kommer nogle lugtgener fra det, som sætter sig i tøjet, eller man oplever at tøjet ikke bliver gjort godt nok rent, som man forventer – eller det måske krymper for meget, selvom man ved, at man har sat maskinen i de rette indstillinger.

Måske stopper den til undervejs, eller man fornemmer, at den springer et led over i vaskedelen, når den skal vaske. For man sidder jo ikke og kigger en hel vask igennem fra start til slut, for selvom man sætter den på en hurtig omgang vask, så vil man hellere bruge tiden på noget mere brugbart, imens der vaskes.

Medmindre man er på et møntvaskeri, og man ikke kan nå hjem i mellemtiden, men så er problemet med vaskemaskinen jo ikke ens eget.

Test derhjemme og test ved fabrikken

Der findes nogle guides til, hvordan man kan teste ens vaskemaskine, på nettet. Nogle gange kan man så løse hele problemet selv, men andre gange får man måske bekræftet ens mistanke, så der skal komme en reparatør ud til en, eller man bliver nødt til at sende maskinen retur til forhandleren og/eller fabrikken.

Firmaerne selv, der fremstiller den her slags vaskemaskiner, laver jo også undervejs test med maskinen i processen med at udvikle den, så man ved, at den virker efter hensigten alt efter, hvilket stadie man er nået til i fremstillingen.

Måske hører man så om specifikke problemer med en bestemt type vaskemaskine, man har sendt på markedet – og det er måske ikke bare en bestemt maskine, men en hel kollektion – så man må have en enhed tilbage tilbage på fabrikken og teste den.

Her kan man så opdage, om der er en fejl ved maskinen generelt, så man må tilbagekalde maskinerne fra markedet.

Flere Nyheder