Bliv elektriker i Faxe

26 januar 2021 Johanne Hansen

editorial

Hvad er din store drøm?

Da du var lille, var det måske at være Superman eller Spiderman. Bevares, på et tidspunkt måtte man nok indse, at den drøm ikke var super realistisk. Herregud, man har da lov at håbe, men set i bakspejlet, var det nok meget godt, man gik væk fra de helt urealistiske drømme. 

Men hvad hoppede man så over i? Så ville man være politimand, sygeplejerske, eller ja noget helt tredje. Mulighederne var mange, og det er de stadigvæk. Det er nemlig forskelligt om du er mest til de stillesiddende jobs eller noget, hvor du skal bevæge dig lidt og ikke bare sidde stille. 

Med andre ord: Hvis kontorjobs ikke er noget for dig, er det en god idé at overveje noget, hvor du måske skal bruge dine hænder eller løbe stærkt på gangene. Hvis du er mere til det fysisk hårde arbejde, hvor der sker noget i løbet af dagen, er det måske håndværker vejen, du skal gå. For eksempel kan du blive Elektriker i Faxe

Hvordan og hvorledes bliver jeg så egentlig elektriker?

Først og fremmest er det vigtigt at sige fordelene ved at være elektriker. Generelt er håndværker fagene nemlig et fag, hvor arbejdsløsheden er så lav, at du tror, det er løgn. Der er næsten altid noget og lave, og det er dermed sjælendt, at du går uden arbejde i længere tid. Et stabilt og økonomisk godt karrierevalg. 

En elektriker uddannelse tager 3,5 år, da det er en erhvervsuddannelse – lidt ligesom frisør og sygeplejerske. Du er delvist på skole og ude i erhvervslivet, hvor du sammen med din lærermester, kommer til at lære alle fagbegreberne indenfor faget.

Med en elektrikeruddannelse, kan du godt se det som et springbræt til noget andet; nemlig videreuddannelse som ingeniør. Mulighederne er altså mange – skynd dig at gribe dem! 

Flere Nyheder