Benyt sommeren til at få malet dit sommerhus

19 juli 2020 Lotte Hindsberg

Sommeren er over os og det er det perfekte tidspunkt at få renoveret og malet sit sommerhus. Mange sommerhuse har en facade af træ og det er vigtigt at det bliver beskyttet mod vind og vejr for ikke at blive ødelagt. Ved at beskytte træet med maling, vil det holde længere og det skal ikke udskiftes nær så ofte, som hvis det står uden nogen former for beskyttelse. Du kan evt. få et malerfirma i Espergærde til at male dit sommerhus.

Start med at få sandblæst huset

Uanset om dit sommerhus er af træ eller mursten, er det en god ide at starte med at sandblæse huset. En sandblæsning efter lader facaden ren for gammel maling, alger og hvad der ellers må være af skidt og snavs. En efterfølgende maling vil blive langt flottere, end hvis man blot har malet over på det gamle.

Sandblæsningen har også den fordel, at det efterfølgende er langt nemmere at se om der er steder, hvor der enten skal mures op eller om der er et par træplader der skal skiftes. Husk at huset skal have tid til at tørre, da der ellers er risiko for at huset får fugt. Er det et facade af træ så husk at sikre dig at det er fint sand, der benyttes da træet ellers kan blive flænset.

Det vigtige valg

Da det ikke er underordnet hvem du ansætter til at male dit hus, bør du sætte god tid af til at finde den helt rigtige. Kontakt flere malerfirmaer, gerne 3 eller flere. Det giver dig et overblik over prisniveauet, men også over de forskellige tilbud. Det er vigtigt at du sikre dig at der bliver brugt en ordentlig kvalitetsmaling, da du ellers snart skal have malet igen. Det betyder også, at det ikke nødvendigvis er det billigste tilbud, der er det bedste.

 

Flere Nyheder