Bekæmp misbruget med en alkoholbehandling

26 May 2019 Astrid Pedersen

editorial

Alkoholisme er en af den moderne tids store svøber. Alkohol er et stof, som ville være blevet forbudt ved lov, hvis det var blevet opfundet den dag i dag. Alkoholiske drikke er stærkt vanedannende, og har skadelige virkninger på såvel krop som sind.

Et kendt mundheld siger, at når sprutten går ind, går forstanden ud, hvilket ikke er helt uden sandhed. Alligevel er alkohol blandt de euforiserende stoffer, som er absolut nemmest at skaffe for menigmand. Er du fyldt atten år, kan du købe såvel stærk spiritus som øl og vin i samtlige danske supermarkeder og kiosker samt på de fleste tankstationer. Vores fest kultur indeholder alkohol som standard – der bliver faktisk set en smule skævt til voksne mennesker, som ikke drikker. Det er ganske normalt at få en tår over tørsten ved sociale lejligheder, og mange mennesker tager også lidt mere end et glas vin eller en øl til maden i hverdagene.

Derfor er alkoholisme en af de mest udbredte former for afhængigheds betinget misbrug i den vestlige verden – og med ulykkelige konsekvenser til følge.

Hvorfor er alkoholisme farligt?

Alkoholisme er, som enhver anden form for misbrug, farligt, idet der er tale om et forbrug, som tager overhånd. Alkohol i større mængder over en længere periode vil nedbryde vitale organer så som lever og nyrer, og samtidig have en langtidsvirkende indflydelse på de kognitive funktioner.

Når festdruk bliver til en hverdags foreteelse, vil den misbrugsramte også udvikle en vis tolerance over for alkoholen, hvilket betyder, at der skal mere og mere til for at opnå den eftertragtede rus. Til slut vil der skulle en vis mængde alkohol til for blot at opretholde et dagligdags funktions niveau.

Hvis du vil ud af den onde misbrugs cirkel, og slippe af med din alkohol afhængighed, kan du med fordel kontakte Behandlingscenter Stien med henblik på en effektiv alkohol behandling. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

More articles